Kepimo anglys prieš briketus


Didžiausias skirtumas tarp anglių ir briketų yra tai, kad briketai pasižymi tolygesne ir aukštesne kokybe bei ilgiau dega ir tolygiau išskiria šilumą. Briketus patariama rinktis kepant didesnius mėsos gabalus arba gaminant gausiam svečių būriui, nes tam reikia ilgiau trunkančios kaitros. Anglių privalumas yra greičiau susidarančios geros žarijos, kas paspartina kepimo pradžią.

Patarimai, kaip gauti pačias geriausias žarijas

Skirkite didelį dėmesį anglių / briketų kokybei. Rinkitės DIN arba CE ženklu pažymėtą maišelį, – tai reiškia, kad kepimo anglys / briketai atitinka Europos standartus.

Niekada nepradėkite kepti, kol anglių arba briketų paviršius nepasidengė pilkais pelenais.

Geriausios žarijos gaunamos tada, kai prieš uždegant anglys / briketai sudedami piramide. Gerai rusenančias anglis / žarijas reikia paskleisti.

Kepsninę uždegti galima įvairiais būdais. Pvz., patikimu ir ekologišku elektriniu uždegikliu. Kitas būdas yra uždegimo kubeliai, pvz., „Landmann“ gam. Nr. 33911.

Savaime suprantama, tam tinka ir uždegimo skystis, tačiau tai ir turi būti uždegimo skystis, o ne kas kita.