12 trumpų patarimų kepant.


Atėjus metui kepti, savaime suprantama, norisi viską pradėti kuo greičiau. Tačiau geriems rezultatams pasiekti būtina kai ką prisiminti.

  1. Pasirūpinkite, kad prieš pradedant kepti kepsninė būtų švari ir pakankamai įkaitusi.
  2. Nepradėkite kepti, kol anglių arba briketų paviršius neįgauna pilkos spalvos.
  3. Kepant dujos neišskiria jokių pavojingų medžiagų. Dujoms degant išsiskiria tik anglies dioksidas (CO2) ir vandens garai, t. y. tos pačios medžiagos, kaip ir mūsų iškvepiamame ore.
  4. Nuvalykite nuo mėsos marinato perteklių, tai padės išvengti liepsnų.
  5. Nelaikykite neiškeptos mėsos saulėje ir šilumoje.
  6. Mėsą vartykite žnyplėmis ir nebadykite šakute.
  7. Sūdykite mėsą tik padėję ant kepsninės. Priešingu atveju druska ištrauks mėsos sultis.
  8. Mėsą su kaulu, pvz., kiaulienos nugarinę, reikia kepti šiek tiek ilgiau, priešingu atveju prie kaulo esanti mėsa nespėja iškepti.
  9. Niekada nedėkite jau iškeptos mėsos atgal į indą su mėsos sultimis ir marinatu, nes ten gali būti bakterijų.
  10. Iškeptą mėsą geriausia patiekti šiltose lėkštėse. Šaltoje lėkštėje mėsa netenka subtilaus skonio ir aromato.
  11. Subtilesniems patiekalams, pvz., žuviai, patartina naudoti aliumininę kepimo formelę.
  12. Galiausiai – nepamirškite higienos. Tai yra kepimo ABC.